Syksyn ensimmäiselle omenapiirakalle ei löydy vastusta.
Alkukantainen olo kun avasin ulko-oven ja otin ne ensimmäiset tarjolla olevat omput sisäpuolelle.
Vaasan Mylly on vuonna 1987 julkaissut vihkosen nimeltään leivotaan piirakoita.
Sieltä ohje nimeltään helppo marjapiirakka.
Luotto-ohjeeni, jonka kanssa ei voi epäonnistua.
Sekoita kuivat aineet keskenään: 1½dl sokeria, 3dl vehnäjauhoja, 1tl soodaa
Lisää joukkoon: 1½dl piimä ja 1½dl voisula
Levitä taikina vuokaan ja päälle sitten marjat, omput, raparperi...
Paisto: 225 astetta n.20min
Teen annoksen tuplana niin peittää sopivasti uunipellin.
Apulaiset suorittivat tällä kertaa omppulohkojen asettelun.
Päälle ripoteltiin sokeria ja kanelia.
Kaupasta haettiin vaniljakastiketta.
Iltapala.
Nam! Meilläkin tänään ensimmäinen omppukakku pöydässä. Minä kyllä kiehautin sen vaniljakastikkeen kattilassa kun on tuo kauppa mokoma niin kaukana että pääsin näin kätevämmin. Punakanelit ovat täällä pellolla ihan puoliraakoja mutta leivonnassa menevät jo täydestä.
VastaaPoistaKyllä itsetehty vaniljakastike kaupan valmisteet päihittää. Lupasin seuraavan satsin kiehauttaa, tuo 2dl ei ole kuin nähdä ;-)
PoistaNam! Tekisköhän itekin viikonloppuherkuks... ;) ♥
VastaaPoistaherkkua!
VastaaPoistame tehtiin kanssa tänään pellillinen omppupiirakkaa, hellapoliisin ohjeella. ja sen kanssa kaurapohjainen vaniljakastike. nam!
No kiitos vinkistä, pitää kokeilla, oli teillä niin hyvää... <3
VastaaPoista